Rutger & Merith lopen de 10K Sloterplasloop om jongeren in Oost-Congo te steunen!

Zo trots op onze bestuursleden. Rutger & Merith lopen 8 oktober de 10K Sloterplasloop om jongeren in Oost-Congo te steunen! 

Zij zitten in het bestuur van de stichting 4U2Develop die, samen met een lokale partner, kwetsbare jongeren, vrouwen en meisjes in Oost-Congo ondersteunen bij hun zelfredzaamheid. Dit door het verkrijgen van een eigen inkomen en respect in de gemeenschap. Oost-Congo is een vergeten arm gebied waar veel conflicten zijn.

Het geld zou direct van betekenis zijn voor tienermoeders die vaak ongewenst zwanger zijn geworden, ex-kindsoldaten of wezen. Zo worden zij geschoold tot bijv. kleermaker of timmerman. Dit maakt hen en hun kinderen zelfredzaam om hen ook naar school te kunnen laten gaan. Met een kleine 300 euro kunnen we 1 jongere een beroep leren en een eigen bedrijfje laten starten en 10 jongeren helpen met hun landbouw activiteiten.

Hoe steun je? Door een bijdrage te doneren aan 4U2develop – Triodosbank te Zeist NL63 TRIO 0390 5327 38 of via onderstaande tikkie. Dan maken zij het bedrag over!

Wil je meer weten? Neem een inkijkje in het project Kimbulu.

Sloterplasloop/4u2develop’ via
https://tikkie.me/pay/935hrrib1fb5g27t6rih