Spring naar content

Samen op weg naar zelfredzaamheid

Stichting 4u2develop ondersteunt kwetsbare jongeren en vooral vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden bij het verkrijgen van een eigen inkomen en respect in de gemeenschap.

Recente ontwikkelingen

Ons jaarverslag 2020 is klaar!

Het jaarverslag 2020 geeft een goed inzicht in waar we mee bezig zijn en welke impact dit heeft.

We zijn blij dat zowel Stichting Pharus als Wilde Ganzen weer hun steun hebben toegezegd waardoor we dit jaar 330 jongeren kunnen helpen met een vakopleiding 

Dankzij de steun en het vertrouwen van Stichting Pharus volgen 300 kwetsbare jongeren in KATOLO, Oost-Congo, een vakopleiding tot kapper, kleermaker, motormonteur, timmerman, elektricien of kok en zetten ze (met 4 of 5 personen) een gezamenlijk bedrijf op.

Met Stichting Pharus willen wij de komende 5 jaar tot en met 2025 in de regio Musienene het verschil maken en de jongeren in dit vergeten gebied een flinke positieve stimulans geven op weg naar zelfredzaamheid.

Daarnaast worden ruim 30 jongeren in KYAMBOGHO door 4u2develop en voor 33% door Wilde Ganzen financieel ondersteund. De uitvoering vindt voor het 8e jaar op rij plaats door onze lokale partner ACPDI.

Met deze projecten verdienen de jongeren hun eigen inkomen. Ook de dorpsgemeenschappen zijn intensief betrokken bij het project.

In 2020 zijn de projecten volgens plan verlopen en is met hulp van Stichting Pharus en Wilde Ganzen ook voorlichting gegeven en zijn noodzakelijke middelen verstrekt ter voorkoming van verdere verspreiding van COVID-19 en ebola.

Recente ontwikkelingen

Het Jaarverslag 2020 geeft een goed inzicht in waar we mee bezig zijn en welke impact dit heeft.

We zijn blij dat zowel Stichting Pharus als Wilde Ganzen weer hun steun hebben toegezegd waardoor we dit jaar 330 jongeren kunnen helpen met een vakopleiding

Lees verder

Steun ons!

Stichting 4u2develop kan uw steun goed gebruiken! De stichting heeft de ANBI-status en daarmee is elke gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Lees hier meer over hoe u ons kunt steunen.

Hartelijk dank voor uw interesse!